FoodTankers erbjuder skräddarsydda lösningar med kundens behov, krav och önskemål i fokus.


Vi ser oss som en del av våra kunders säkerhetsarbete med livsmedel och vill att de ska känna sig trygga när vi hanterar deras produkter. Våra tankar är specialanpassade och byggda för att hantera alla typer av flytande livsmedelsprodukter. Säkra transporter ska vara en självklarhet.
Det viktigaste för oss är att leverera säkert, rent och kostnadseffektivt vid utlovad tidpunkt. Vi satsar på långsiktiga relationer för vår erfarenhet visar att det ger goda förutsättningar att garantera säkra leveranser.

Våra kunder
Våra kunder finner man inom alla segment av livsmedels- och läkemedelsindustrin. Vi hanterar och transporterar bland annat vegetabilisk olja, socker, choklad, juice och öl.

Våra styrkor
Vi har över 200 kompetenta medarbetare som dagligen arbetar med att infria våra kunders förväntningar. Vi arbetar i en platt organisation och vår personal är sammansatt av personer med mycket olika erfarenheter och bakgrund för att kunna komplettera varandra.
Våra chaufförer är professionella och har alla genomgått FoodTankers internutbildning. Utbildningen är omfattande och löper under tre veckor, därefter genomför vi regelbundet repetitionsutbildningar för chaufförerna.

Vår utrustning
Att transportera livsmedel kräver stor noggrannhet och välutvecklad teknik i våra 130 trailers. Alla nya fordon är utrustade med värmare och är sedan 2014 helt manövrerbara från marknivå. Ett flertal av våra trailers är dessutom utrustade med en elektrisk pump. Hela vår flotta, både lastbilar och trailers, är satellitövervakad.